hello people :) selamat menjejakkn jari dan mata ke blog aku ny :) ape yg ade dlm ny, itu lah kisah aku :)

Wednesday, May 16, 2012

My Lilly :(

okay semalam baby Lilly aku baru lepas mati. sumpah aku sedih, down gila :( terkejot ng kematian dia yg mendadak cmtu. bkn mendadak ape. dia mmg lah dh lama sakit, sbb gigi dia sama panjang. so takbleh makan and tutup mulot. so perot dia kosong. mcm kita gak, kalau takmakan seminggu boleh innalillah kan. hmm, yg membuatkn aku kata dia mati mendadak nya bkn ape tau. masa aku otw hantar dia g veterinar titiwangsa, dia okay je. sempat gigit tangan aku lg tau. firsttime dia gigit tangan aku, then dia takreti dok diam. comel je tgk karenah dia. smp smp hospital, aku g lah check an, doc cakap masalah dia byk. ketarak, flu, kaki allergic ng gigi paanjang. tahu tak cos utk smua tuu brapa? RM8++. weh mana datang duit aku banyak cmtu? tuu sama harga ng subject aku. aku sndry tak repeat lg subject aku sebab takde duit punya psl.

then aku decide utk tinggalkn baby Lilly aku kt situ and berhelah cr duit jugak tok selamatkn dia. masa tu dlm purse aku ade RM68. nk tahu deposit utk tinggalkn baby Lilly aku kt sana brapa? RM200!! kalau kos tinggalkn dia masok surgery and ubat, brapa total? mahu RM1+++ . mak oii. oleh kerana duit aku takcukup, aku pon amek lah balik baby Lilly aku tuu. time aku amek Lilly aku kne tunggu dlm setengah jam. then bila dia bg balik baby Lilly aku tuu, aku tgk baby aku dh lemah terbaring. knapa leh jd cmtu? smp smp umh, aku letak dlm umah dia, what happen next? okay baby Lilly aku takmampu berdiri and she's laying on her cage. time tuu jantong aku mcm nk gugur nd mata aku dh start bergenang dh.

okay, think positive, aku ingatkn baby Lilly aku kne bius ke ape, aku biar dia baring. tp nafas dia makin slow and slow. and mulut start tercungap sikit. time tuu aku dh mcm hujan dah. takanggop tgk Lilly mcm tuu. aku teman je kat sisi dia, aku pangku kn dia. aku bg dia air mungkin dia tercungap tuu tanda haus. lepas aku bg air, Lilly reda kejap and then dia start tercungap balik. kaki tangan mengais ngais mcm nk bgtahu aku kesakitan yg dia rasa. and bdn dia start melengkong. air mata aku dh berjurai jurai non stop plus aku kne hadap ny sorang sorang. sumpah aku down gila. takkan bius smp cmtu?? aku pon jaga jah Lilly mcm kita jaga pesakit kt ICU smbil nangis nangis. Lepas 2 kucupan aku bg kt dahi dia, and aku bwk baby Pippy aku jumpa Lilly, dia pon kejang terok and aku tgk nafas dia dh terhenti, bdn dia dh start keras.

okay time tuu hanya ALLAH yg tahu sakitnya aku. aku pgg dia, tgk bulu dia mcm start keluar something and i dont know what is that. something like telur kutu but its not. maybe itu dlm bdn dia, after she's die, bnde tuu start keluar ke seluruh bulu dia, dgn hati yg tegar aku bwk dia turun, and tanam dia dpn masjid. aku takdpt tanam dlm dlm cause tgn aku menggigil plus aku down gila. aku dpt korek sejengkal je. and maybe kalau hujan akan nampak her body :( sorry Lilly. umi takmampu plus takde bnde untuk dikorek.

moral of the story, jgn bwk pets anda ke veterinar ini!! sumpah sucks. dah lah cekik darah. lepas aku hantar, anak aku teros mati. ape yg korang dh bg? fuckk!

*Lilly, baby. ummi selalu sayangkn Lilly smp ummi mati :(